Fan van Chrome

Google is met Chrome al enige tijd bezig met het veroveren van de browsermarkt, gister is er weer een grote stap gezet richting werelddominatie. Chrome voor iOS is (na een periode van geruchten) uitgebracht. Een belangrijke stap voor Google, hun browser is nu namelijk beschikbaar op de meest gebruikte platformen van dit moment (Windows, Mac, Android, iOS, etc.).

Vanaf het prille begin in 2008 ben ik al fan van Chrome, het is een browser zoals ik hem graag zie. Simpel te gebruiken, snel en misschien nog wel het belangrijkste: “It just works!”.

Lees meer →

Letterboxd: Prachtig sociaal netwerk voor filmliefhebbers

letterboxd-movies

Letterboxd is een sociaal netwerk voor filmliefhebbers dat het makkelijk maakt om nieuwe films te ontdekken. Je kunt bijhouden wanneer je welke film hebt gekeken en kunt films beoordelen en reviewen. Ook is het mogelijk om filmcollecties te maken en films die je ooit wilt gaan bekijken op te slaan in een watchlist, op deze manier krijg je een mooi overzicht van je eigen film voorkeuren.

Door vrienden of andere filmliefhebbers te volgen ben je altijd op de hoogte van de films die zij hebben gekeken en zie je in één oogopslag wat zij van deze films vinden. Het ontdekken van (nieuwe) films is dankzij Letterboxd as easy as pie.

Lees meer →

Zijn webdesigners klaar voor het Retina tijdperk?

macbook_pro_with_retina_screenshot

Schermen met een resolutie die zo hoog is dat de afzonderlijke pixels niet met het blote oog te onderscheiden zijn, door Apple zo mooi Retina displays genoemd, hebben de toekomst. De lancering van de iPhone 4 was het begin van een nieuw (beeldschermen-)tijdperk. Het jaar 2012 lijkt het jaar te gaan worden van de “doorbraak” van Retina.

Het Retina display van de in 2010 gelanceerde iPhone 4 werd afgelopen maart overtroffen door het prachtige grote Retina display van de nieuwe iPad. Vorige week werd ook dit scherm overtroffen, en wel door de nieuwe Macbook Pro. Apple heeft duidelijk vol ingezet op Retina en lijkt voorlopig niet te stoppen. De kans is dan groot dat Apple dit jaar nog met een iMac met Retina display gaat komen.

Lees meer →

Het einde van papieren media komt steeds dichterbij

flipboard_highres

Dankzij de komst van e-readers en tablets komt het einde van papieren media steeds dichterbij, een ontwikkeling die uitgevers verplicht om (in snel tempo) mee te veranderen en op een andere manier te gaan werken (en denken!). De uitgeefbranche heeft het hier enorm moeilijk mee. Mondjesmaat komen er uitgevers met “innovatieve” apps die volgens hun de oplossing moeten zijn voor dit “probleem”.

Zo nu en dan zitten er best aardige pogingen tussen moet ik uit alle eerlijkheid bekennen, echter slaan de meeste uitgevers de plank volledig mis. Waarom is het bijvoorbeeld nog steeds niet mogelijk om ieder boek digitaal te kopen op een simpele manier én voor een realistische/aantrekkelijke prijs?

Lees meer →

Vakantie komt dichterbij

De vakantie komt dichter en dichterbij, ook het werk wat nog verricht moet worden tot die tijd neemt in snel tempo af langzamerhand wat meer vrije tijd dus. In de week/weken die voorafgaan van de zomervakantie is het inmiddels voor mij vaste prik geworden om alvast het ultieme vakantiegevoel weer naar boven te halen.

Lees meer →

Website Mielodamus online

Afgelopen vrijdag is de website van de Groningse Music Producer Mielodamus gelanceerd. De website draait volledig op WordPress, ik heb voornamelijk enkele jQuery en fine-tune klusjes uitgevoerd. In korte tijd is een mooi resultaat neergezet. Als actie zal het eerste album van Mielodamus vanaf 18 juni gratis te downloaden zijn op zijn website!

Lees meer →

Website SV Donar online

In samenwerking met Pekelder Design ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe website van de supportersvereniging van de GasTerra Flames. De basis van de website is afgelopen vrijdag gelanceerd, vanaf volgend seizoen zal de website veel van de oude functionaliteiten (denk aan Matchwinner etc.) terug krijgen. Neem snel een kijkje op de nieuwe website’s, feedback hoor ik graag.

Lees meer →

Instapaper in plaats van Delicious

Iedereen die veel gebruik maakt van het internet komt dagelijks enorm veel interessante websites/artikels tegen, het liefst zou je ze allemaal willen bekijken/lezen, maar dat behoord in verband met de tijd die dat in beslag neemt natuurlijk niet tot de mogelijkheden.

Lees meer →

WordPress My Pictures Widget

After the big succes of the “My Twitpics Plugin” I decide to extend the plugin and support other services, thats why the plugin is renamed to “My Pictures Widget” on april 11th. The My Pictures Widget allows you to show your recently added items to Twitpic.com and Mobypicture.com on your WordPress powered website. This simple widget automatically displays them in your sidebar. If your theme don’t support widgets you could add some custom code.

Lees meer →

Tweetie is niet meer

Ik zat vanochtend even raar te kijken toen ik op het officiële twitter blog ineens een bericht las over Tweetie (een populaire Twitter applicatie voor zowel Mac als iPhone, die ik al vanaf het begin gebruik). De ontwikkelaar van de applicatie is vanaf heden in dienst van het Twitter mobile team. De iPhone applicatie zal verder gaan als officiële Twitter applicatie en zal binnenkort gratis worden verstrekt (handig voor wie deze top app nog niet heeft).

Lees meer →

  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >

Contact

Vragen of interesse? Ik hoor het graag via onderstaand formulier of via email of Twitter.

Ik antwoord zo snel mogelijk.
Het bericht kan op dit moment niet worden verzonden...
Gelieve de gemarkeerde velden juist in te voeren.
Bedankt voor het bericht, ik beantwoord deze zo snel mogelijk!