Retina scherm maakt van de nieuwe iPad een game changer

Na de iPad 1 (die ik na krap 4 maanden aan m’n ouders heb gegeven) ben ik nu (eindelijk) weer in het bezit van een tablet, en wat voor één..! De nieuwe 3e generatie iPad lijkt qua specificaties niet veel af te wijken van de iPad 2 maar is toch echt een big deal!

Waarom het toch een big deal is? Één woord: Retina! Naast de enorme verbetering in snelheid die mij als iPad 1 gebruiker opvalt is het nieuwe scherm de meest in het oog springende verbetering, en dat kan ook niet anders want bij een tablet draait het nou eenmaal grotendeels om het scherm.

Het Retina scherm kennen we natuurlijk al van de iPhone 4, we hebben er daardoor allemaal al even versteld van kunnen staan. Een scherm van 9.7″ is echter weer heel wat anders en ik moet eerlijk zeggen, ik sta er nog steeds van versteld!

Toen het Retina scherm naar de iPhone kwam moesten developers aan de slag om hun apps te optimaliseren voor de hogere resolutie van het scherm, dit is bij de iPad niet anders. De grootte van het scherm heeft echter als gevolg dat dit niet alleen gevolgen heeft voor apps, maar ook voor websites.


Websitebouwers spreken ondertussen op internet hun mening uit over het wel al dan niet ondersteunen van het Retina scherm en discussiëren over de manier waarop dit het beste kan worden gedaan. Veel websites willen het Retina scherm niet gaan ondersteunen omdat dit (veel) extra dataverkeer als gevolg heeft en omdat bijvoorbeeld stock foto’s op hogere resolutie moeten worden ingekocht wat logischerwijs extra geld kost.

Ik denk echter dat “we” als websitebouwers niet veel keus hebben, de iPad 3 is pas het begin! Het is slechts een kwestie van tijd voordat ook laptops en desktops zullen worden uitgerust met Retina-achtige schermen.

Als je het mij vraagt is dit een erg interessante en leuke vooruitgang die zal gaan veranderen hoe websites worden gemaakt en gelezen. Wordt ongetwijfeld vervolgd..!

Contact

Vragen of interesse? Ik hoor het graag via onderstaand formulier of via email of Twitter.

Ik antwoord zo snel mogelijk.
Het bericht kan op dit moment niet worden verzonden...
Gelieve de gemarkeerde velden juist in te voeren.
Bedankt voor het bericht, ik beantwoord deze zo snel mogelijk!