Screenr: Screencasts vanaf het web

screenr_logo_smallEr is tegenwoordig veel software op de markt waarmee je makkelijk video’s van je scherm kunt maken, zo bied bijvoorbeeld Quicktime X standaard deze ondersteuning. Er zijn tal van mogelijkheden die allemaal zo zijn voordeel hebben. Nieuw is echter de website Screenr, waar je zonder installatie van enige software direct online een screencast kunt maken, en deze direct kunt delen via Twitter.

Bij Screenr staat duidelijk de usability heel hoog in het vaandel, het is namelijk mogelijk binnen enkele seconden te beginnen met de opname. Het enige wat je hoeft te doen, is een java plugin toegang verlenen, zodat deze het scherm op kan nemen. Vervolgens selecteer je het opnamegebied en kun je beginnen met de opname. Tijdens het opnemen is het mogelijk om tijdelijk te pauzeren of natuurlijk te stoppen met de opname. Na de opname wordt de opname geconverteerd naar een web en mobiele versie, en wanneer je de opname direct wil delen met Twitter, is daar ook een mogelijkheid voor, eigenlijk is Screenr daar uiteindelijk ook voor bedoelt. Na het converteren is het mogelijk om de video te bekijken en kan deze makkelijk op bijvoorbeeld Youtube gezet worden, ook is het mogelijk om de video te downloaden in Mp4 formaat, zodat je er mee kunt doen wat je zelf wil.

Een groot pluspunt aan Screenr is dat de kwaliteit zeer hoog is en dat de full HD versie er enorm scherp uitziet.¬†Screenr is dankzij al deze functie’s en het gebruiksgemak de meest handige manier om een screencast te maken en te delen. Dankzij deze tool is de drempel om een screencast te maken een stuk lager, bijvoorbeeld het uitleggen van bepaalde feature’s van software/website’s is erg gemakkelijk dankzij Screenr.

Contact

Vragen of interesse? Ik hoor het graag via onderstaand formulier of via email of Twitter.

Ik antwoord zo snel mogelijk.
Het bericht kan op dit moment niet worden verzonden...
Gelieve de gemarkeerde velden juist in te voeren.
Bedankt voor het bericht, ik beantwoord deze zo snel mogelijk!