Fan van Chrome

Google is met Chrome al enige tijd bezig met het veroveren van de browsermarkt, gister is er weer een grote stap gezet richting werelddominatie. Chrome voor iOS is (na een periode van geruchten) uitgebracht. Een belangrijke stap voor Google, hun browser is nu namelijk beschikbaar op de meest gebruikte platformen van dit moment (Windows, Mac, Android, iOS, etc.).

Vanaf het prille begin in 2008 ben ik al fan van Chrome, het is een browser zoals ik hem graag zie. Simpel te gebruiken, snel en misschien nog wel het belangrijkste: “It just works!”.

Chrome voor iOS

Chrome voor iOS komt wat betreft simpelheid en (navigatie)snelheid overeen met de desktopversie. Op het gebied van features wint de browser zeker van Safari: Bladwijzers zijn altijd in sync, je kunt altijd bij je openstaande tabbladen op andere devices, kunt een website vanaf je computer naar je iOS device sturen, kunt door middel van spraakherkenning tekst invoeren in het zoek/url veld en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het enige nadeel aan Chrome voor iOS is dat er gebruik wordt gemaakt van UIWebView, dit wordt door Apple verplicht gesteld. Hierdoor werkt javascript langzamer dan in Apple’s eigen Safari. Het snelle laden van pagina’s en het snelle navigeren maakt gelukkig veel goed.

Nog niet volmaakt

Ondanks dat ik zelf enorm blij ben met deze release en ik Chrome (nu al) verkies boven Safari zijn er nog genoeg punten die verbeterd kunnen worden. Op de iPhone is het bladeren door bladwijzers bijvoorbeeld nogal onoverzichtelijk en heeft de app zo nu en dan te maken met vastlopers. Ook mag het app-icon nog wel wat aandacht krijgen, ik word er nog niet echt warm van.

Al met al heeft Safari er een geduchte concurrent bij gekregen, nu is het afwachten of Apple hier op gaat reageren.

  • Apps

Contact

Vragen of interesse? Ik hoor het graag via onderstaand formulier of via email of Twitter.

Ik antwoord zo snel mogelijk.
Het bericht kan op dit moment niet worden verzonden...
Gelieve de gemarkeerde velden juist in te voeren.
Bedankt voor het bericht, ik beantwoord deze zo snel mogelijk!