Blog

Blog over vakgerelateerde onderwerpen en dingen die ik leuk vind

Pepijn Koning Multimedia heet voortaan Grandeur Media

In 2009 ben ik als freelancer begonnen met het maken van websites, in de loop van de jaren heb ik dit uitgebreid met het ontwerpen en ontwikkelen van ondermeer huisstijlen en apps. Gedurende deze jaren ben ik continu bezig geweest om de werkzaamheden verder te professionaliseren.

Om dit te doen ben ik met collega’s steeds vaker in projectteams gaan samenwerken, om zo de doorlooptijd van grote projecten te verkorten en de eindproducten nog beter te maken.

Groningen vanaf nu in 3D op Google Maps, vlieg virtueel over de Martinitoren!

groningen3dVanuit je luie stoel over de Martinitoren vliegen? Of het Euroborg stadion en de Gasunie driedimensionaal bewonderen? Het kan vanaf nu op Google Maps en Google Earth. Sinds vandaag is het namelijk mogelijk om Groningen van alle kanten te bekijken!

Groningen is niet de eerste Nederlandse stad die in 3D op Google Maps staat. Ondermeer Amsterdam en Rotterdam gingen de stad al voor.

Check Groningen op Google maps

WhatsApp nu ook op Mac OS X dankzij ChitChat

ChitChat Mac

Sinds een aantal maanden is het voor Android gebruikers van WhatsApp al mogelijk om de webversie van WhatsApp te gebruiken om berichten te versturen en te ontvangen. Afgelopen week is deze feature eindelijk ook voor iOS gebruikers uitgerold. Ook zij kunnen nu gebruik maken van de webversie van de populaire berichtenservice, dat hiermee in één klap volwassen wordt.

Een webversie is handig, maar het is natuurlijk nog veel handiger om WhatsApp gewoon als app te kunnen gebruiken. De stand-alone applicatie ChitChat voor Mac maakt dit mogelijk! In deze applicatie wordt de webversie WhatsApp geopend. Zo ontvang je altijd handige notificaties en is het niet nodig om constant een browser venster open te houden om te kunnen WhatsAppen, erg handig.

Mobiele website vanaf vandaag écht een must

Het is vandaag “mobilegeddon”, Google verandert vanaf vandaag het zoekalgoritme zodat websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele devices hoger in de zoekresultaten zullen verschijnen. Websites die niet geoptimaliseerd zijn zullen lager komen te staan en in een later stadium wellicht zelfs helemaal uit de resultaten gaan verdwijnen op mobiele devices.

Een aantal in het oog springende “slachtoffers” van deze wijziging zijn de Daily Mail, Ryanair, de Europese Unie en opvallend genoeg ook Apple. Daarnaast zullen ook veel kleine bedrijven het slachtoffer worden van deze wijziging, reden genoeg om nu (eindelijk) een mobiele site te (laten) bouwen om zo overal goed vindbaar te zijn. Volgens Google wordt momenteel ongeveer de helft van alle zoekopdrachten uitgevoerd via mobiele apparaten, een mobiele site is dus alles behalve een overbodige luxe.

Muziek geïnspireerd door Kygo

De Noorse muziek producer Kygo timmert sinds een jaar hard aan de weg, langzaam maar zeker heeft hij via Soundcloud bekendheid opgebouwd door het maken van remixes van allerlei grootheden in de muziekindustrie. Langzaam maar zeker wordt hij nu zelf één van die grootheden!

Kygo werd zelf geïnspireerd door Avicii. Dankzij zijn unieke stijl inspireert hij nu zelf al vele andere artiesten met zijn “Tropical House” muziek. Omdat het zulke lekkere zomerse muziek is bij deze een afspeellijst met een aantal remixes van artiesten die zomaar eens door Kygo geïnspireerd kunnen zijn.

Haat-liefde verhouding met iOS 7

iOS 7 is zonder twijfel nu al het meest besproken re-design van dit jaar, aanvankelijk waren de meeste reacties op het ontwerp van iOS 7 niet al te positief. Nu het OS echter enkele maanden door ontwikkelaars en zelfs ook al door gebruikers is getest, worden de reacties steeds positiever. Het is een OS waarmee de meeste gebruikers, zeker in het begin, een haat-liefde verhouding hebben.

Een dag voor de keynote in juni kwamen er ontwerpen naar buiten van de iconen van iOS 7, gemaakt door een ontwerper op basis van de beschrijving van iemand die de iconen zei te hebben gezien. De desbetreffende ontwerper kreeg meteen een ongelofelijke lading kritiek over zich heen; dit soort iconen zou Apple nooit maken en de betreffende ontwerper kon er dus niets van. Een dag later bleken de iconen echter bijzonder goed nagemaakt te zijn, wat volgde was een wervelwind aan blogs en klaag-tweets van voornamelijk designers met daarin de uitleg waarom iOS 7 een slecht en/of lelijk OS is.

Letterboxd: Prachtig sociaal netwerk voor filmliefhebbers

Letterboxd is een sociaal netwerk voor filmliefhebbers dat het makkelijk maakt om nieuwe films te ontdekken. Je kunt bijhouden wanneer je welke film hebt gekeken en kunt films beoordelen en reviewen. Ook is het mogelijk om filmcollecties te maken en films die je ooit wilt gaan bekijken op te slaan in een watchlist, op deze manier krijg je een mooi overzicht van je eigen film voorkeuren.

Door vrienden of andere filmliefhebbers te volgen ben je altijd op de hoogte van de films die zij hebben gekeken en zie je in één oogopslag wat zij van deze films vinden. Het ontdekken van (nieuwe) films is dankzij Letterboxd as easy as pie.

Zijn webdesigners klaar voor het Retina tijdperk?

Schermen met een resolutie die zo hoog is dat de afzonderlijke pixels niet met het blote oog te onderscheiden zijn, door Apple zo mooi Retina displays genoemd, hebben de toekomst. De lancering van de iPhone 4 was het begin van een nieuw (beeldschermen-)tijdperk. Het jaar 2012 lijkt het jaar te gaan worden van de “doorbraak” van Retina.

Het Retina display van de in 2010 gelanceerde iPhone 4 werd afgelopen maart overtroffen door het prachtige grote Retina display van de nieuwe iPad. Vorige week werd ook dit scherm overtroffen, en wel door de nieuwe Macbook Pro. Apple heeft duidelijk vol ingezet op Retina en lijkt voorlopig niet te stoppen. De kans is dan groot dat Apple dit jaar nog met een iMac met Retina display gaat komen.

Voorproefje nieuw album Röyksopp

De Röyksopp fans, waar ik er één van ben zitten inmiddels al aardig wat maanden te wachten op het nieuwe album. Na lange tijd van onduidelijkheid is aan het einde van juni bekend gemaakt dat het nieuwe album “Senior” op 13 september beschikbaar zal komen. Gister is er alvast een klein voorproefje beschikbaar gemaakt, een heel klein stukje van het nummer “The Alcoholic”. Röyksopp weet hun fans goed te bespelen want dit is echt iets waar ik warm van word. Ik denk dat ik niet de enige ben die zit af te tellen naar 13 september.

Wanneer het iSight lampje blijft branden

Wanneer het iSight lampje blijft branden terwijl deze niet meer gebruikt wordt hebben sommigen het idee dat ze ongewenst bekeken worden, dit is echter onwaarschijnlijk en het probleem is (in de meeste gevallen) gemakkelijk op te lossen.

  • Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • >