Blog

Blog over vakgerelateerde onderwerpen en dingen die ik leuk vind

Pepijn Koning Multimedia heet voortaan Grandeur Media

In 2009 ben ik als freelancer begonnen met het maken van websites, in de loop van de jaren heb ik dit uitgebreid met het ontwerpen en ontwikkelen van ondermeer huisstijlen en apps. Gedurende deze jaren ben ik continu bezig geweest om de werkzaamheden verder te professionaliseren.

Om dit te doen ben ik met collega’s steeds vaker in projectteams gaan samenwerken, om zo de doorlooptijd van grote projecten te verkorten en de eindproducten nog beter te maken.

Groningen vanaf nu in 3D op Google Maps, vlieg virtueel over de Martinitoren!

groningen3dVanuit je luie stoel over de Martinitoren vliegen? Of het Euroborg stadion en de Gasunie driedimensionaal bewonderen? Het kan vanaf nu op Google Maps en Google Earth. Sinds vandaag is het namelijk mogelijk om Groningen van alle kanten te bekijken!

Groningen is niet de eerste Nederlandse stad die in 3D op Google Maps staat. Ondermeer Amsterdam en Rotterdam gingen de stad al voor.

Check Groningen op Google maps

Instagram stapt af van square-only

Instagram heeft vandaag een opvallende stap gezet, het is vanaf nu namelijk niet meer verplicht om vierkante foto’s en video’s te plaatsen. Gebruikers kunnen naast vierkante, nu ook liggende en staande foto’s en video’s uploaden. Instagram stapt daarmee af van één van de functies die de dienst sinds de introductie kenmerkte.

WhatsApp nu ook op Mac OS X dankzij ChitChat

ChitChat Mac

Sinds een aantal maanden is het voor Android gebruikers van WhatsApp al mogelijk om de webversie van WhatsApp te gebruiken om berichten te versturen en te ontvangen. Afgelopen week is deze feature eindelijk ook voor iOS gebruikers uitgerold. Ook zij kunnen nu gebruik maken van de webversie van de populaire berichtenservice, dat hiermee in één klap volwassen wordt.

Een webversie is handig, maar het is natuurlijk nog veel handiger om WhatsApp gewoon als app te kunnen gebruiken. De stand-alone applicatie ChitChat voor Mac maakt dit mogelijk! In deze applicatie wordt de webversie WhatsApp geopend. Zo ontvang je altijd handige notificaties en is het niet nodig om constant een browser venster open te houden om te kunnen WhatsAppen, erg handig.

Mobiele website vanaf vandaag écht een must

Het is vandaag “mobilegeddon”, Google verandert vanaf vandaag het zoekalgoritme zodat websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele devices hoger in de zoekresultaten zullen verschijnen. Websites die niet geoptimaliseerd zijn zullen lager komen te staan en in een later stadium wellicht zelfs helemaal uit de resultaten gaan verdwijnen op mobiele devices.

Een aantal in het oog springende “slachtoffers” van deze wijziging zijn de Daily Mail, Ryanair, de Europese Unie en opvallend genoeg ook Apple. Daarnaast zullen ook veel kleine bedrijven het slachtoffer worden van deze wijziging, reden genoeg om nu (eindelijk) een mobiele site te (laten) bouwen om zo overal goed vindbaar te zijn. Volgens Google wordt momenteel ongeveer de helft van alle zoekopdrachten uitgevoerd via mobiele apparaten, een mobiele site is dus alles behalve een overbodige luxe.

Muziek geïnspireerd door Kygo

De Noorse muziek producer Kygo timmert sinds een jaar hard aan de weg, langzaam maar zeker heeft hij via Soundcloud bekendheid opgebouwd door het maken van remixes van allerlei grootheden in de muziekindustrie. Langzaam maar zeker wordt hij nu zelf één van die grootheden!

Kygo werd zelf geïnspireerd door Avicii. Dankzij zijn unieke stijl inspireert hij nu zelf al vele andere artiesten met zijn “Tropical House” muziek. Omdat het zulke lekkere zomerse muziek is bij deze een afspeellijst met een aantal remixes van artiesten die zomaar eens door Kygo geïnspireerd kunnen zijn.

Haat-liefde verhouding met iOS 7

iOS 7 is zonder twijfel nu al het meest besproken re-design van dit jaar, aanvankelijk waren de meeste reacties op het ontwerp van iOS 7 niet al te positief. Nu het OS echter enkele maanden door ontwikkelaars en zelfs ook al door gebruikers is getest, worden de reacties steeds positiever. Het is een OS waarmee de meeste gebruikers, zeker in het begin, een haat-liefde verhouding hebben.

Een dag voor de keynote in juni kwamen er ontwerpen naar buiten van de iconen van iOS 7, gemaakt door een ontwerper op basis van de beschrijving van iemand die de iconen zei te hebben gezien. De desbetreffende ontwerper kreeg meteen een ongelofelijke lading kritiek over zich heen; dit soort iconen zou Apple nooit maken en de betreffende ontwerper kon er dus niets van. Een dag later bleken de iconen echter bijzonder goed nagemaakt te zijn, wat volgde was een wervelwind aan blogs en klaag-tweets van voornamelijk designers met daarin de uitleg waarom iOS 7 een slecht en/of lelijk OS is.

Fan van Chrome

Google is met Chrome al enige tijd bezig met het veroveren van de browsermarkt, gister is er weer een grote stap gezet richting werelddominatie. Chrome voor iOS is (na een periode van geruchten) uitgebracht. Een belangrijke stap voor Google, hun browser is nu namelijk beschikbaar op de meest gebruikte platformen van dit moment (Windows, Mac, Android, iOS, etc.).

Vanaf het prille begin in 2008 ben ik al fan van Chrome, het is een browser zoals ik hem graag zie. Simpel te gebruiken, snel en misschien nog wel het belangrijkste: “It just works!”.

Deadmau5: The Veldt videoclip

Deadmau5 is één van de weinige artiesten waar ik écht fan van ben, alle nummer van ‘m vind ik geweldig. Zo nu en dan zit er tussen de geweldige tracks zelfs een uitschieter waar ik écht uren, weken, maanden, zelfs jaren naar kan blijven luisteren: The Veldt is zo’n track! Hierboven de zojuist uitgekomen clip gemaakt door Qudos Animations.

Nog meer genieten van deze track? Zet je speakers op vol volume en start de Original mix, wat een epische track!

Letterboxd: Prachtig sociaal netwerk voor filmliefhebbers

Letterboxd is een sociaal netwerk voor filmliefhebbers dat het makkelijk maakt om nieuwe films te ontdekken. Je kunt bijhouden wanneer je welke film hebt gekeken en kunt films beoordelen en reviewen. Ook is het mogelijk om filmcollecties te maken en films die je ooit wilt gaan bekijken op te slaan in een watchlist, op deze manier krijg je een mooi overzicht van je eigen film voorkeuren.

Door vrienden of andere filmliefhebbers te volgen ben je altijd op de hoogte van de films die zij hebben gekeken en zie je in één oogopslag wat zij van deze films vinden. Het ontdekken van (nieuwe) films is dankzij Letterboxd as easy as pie.

Contact

Vragen of interesse? Ik hoor het graag via onderstaand formulier of via email of Twitter.

Ik antwoord zo snel mogelijk.
Het bericht kan op dit moment niet worden verzonden...
Gelieve de gemarkeerde velden juist in te voeren.
Bedankt voor het bericht, ik beantwoord deze zo snel mogelijk!