Mobiele website vanaf vandaag écht een must

dinsdag 21 april 2015

Het is vandaag “mobilegeddon”, Google verandert vanaf vandaag het zoekalgoritme zodat websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele devices hoger in de zoekresultaten zullen verschijnen. Websites die niet geoptimaliseerd zijn zullen lager komen te staan en in een later stadium wellicht zelfs helemaal uit de resultaten gaan verdwijnen op mobiele devices.

Een aantal in het oog springende “slachtoffers” van deze wijziging zijn de Daily Mail, Ryanair, de Europese Unie en opvallend genoeg ook Apple. Daarnaast zullen ook veel kleine bedrijven het slachtoffer worden van deze wijziging, reden genoeg om nu (eindelijk) een mobiele site te (laten) bouwen om zo overal goed vindbaar te zijn. Volgens Google wordt momenteel ongeveer de helft van alle zoekopdrachten uitgevoerd via mobiele apparaten, een mobiele site is dus alles behalve een overbodige luxe.

Is mijn website al mobiel vriendelijk?

Door de explosieve groei in het gebruik van mobiele devices was het altijd al belangrijk om een website te hebben die hiervoor geoptimaliseerd is. Met responsive webdesign is dit mogelijk de huidige website wordt dan geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Daarnaast is het mogelijk om een speciale website te bouwen voor mobiele telefoons die alleen getoond wordt wanneer de bezoeker een mobiele telefoon gebruikt.

Op de website van Google is een online test te vinden waarmee je kunt controleren of jouw website mobiel vriendelijk is. Is jouw website nog niet mobiel vriendelijk? Dan help ik graag met het realiseren van een mobiele website, van simpele mobiele site tot complex mobiel meesterwerk.

Neem contact met mij op