Letterboxd: Prachtig sociaal netwerk voor filmliefhebbers

Letterboxd is een sociaal netwerk voor filmliefhebbers dat het makkelijk maakt om nieuwe films te ontdekken. Je kunt bijhouden wanneer je welke film hebt gekeken en kunt films beoordelen en reviewen. Ook is het mogelijk om filmcollecties te maken en films die je ooit wilt gaan bekijken op te slaan in een watchlist, op deze manier krijg je een mooi overzicht van je eigen film voorkeuren.

Door vrienden of andere filmliefhebbers te volgen ben je altijd op de hoogte van de films die zij hebben gekeken en zie je in één oogopslag wat zij van deze films vinden. Het ontdekken van (nieuwe) films is dankzij Letterboxd as easy as pie.

Ondanks dat de website nog in beta is ben ik vanaf begins af aan enorm onder de indruk geweest van de site als geheel. Het design is prachtig en het oog voor detail doet me goed, over ieder onderdeel is goed nagedacht en dat zorgt ervoor dat het een genot is om de website te gebruiken.

Het enige nadeel aan Letterboxd is het ontbreken van een mobiele site of applicatie, gelukkig hebben de makers al bekend gemaakt dat hier aan wordt gewerkt!

Als het aan mij ligt moet iedere filmliefhebber die sociale netwerken wel kan waarderen zich aanmelden bij Letterboxd..! Doordat de site nog in beta is dien je momenteel eerst nog een beta-invite aan te vragen, ik heb er nog één liggen.